Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Αγαπητοί φίλιοι και σπουδαστές,
Σε συνέχεια της ενημέρωσής σας σχετικά με τη νέα Κ.Υ.Α. 4204/14 (ΦΕΚ-1263 Β/16-5-14) που επιφέρει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των φορέων πιστοποίησης και χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
1. Η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών ορίστηκε στα τρία (3) έτη από την ημερομηνία έκδοσης ή ανανέωσης τους.
2. Για όσους Φορείς Πιστοποίησης είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ), το Σύστημα Διαχείρισής τους βάσει του οποίου χορηγούν, ανανεώνουν ή ανακαλούν πιστοποιητικά πληροφορικής, γίνεται αποδεκτό από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π στο σύνολό του.
3. Ως γνωστόν, το πρόγραμμα ECDL είναι διαπιστευμένο από το Ε.ΣΥ.Δ από την 1/1/2006. Κατ’ επέκταση, σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης της PEOPLECERT Ελλάς θα προβούμε σε διαδικασία ανανέωσης για όλα τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν μετά την 1/1/2006.
Η διαδικασία ανανέωσης των πιστοποιητικών ECDL (ECDLUpdate) θα ενεργοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών, ώστε να τεθεί άμεσα στη διάθεση των ενδιαφερομένων. Παράλληλα, θα υπάρξει ικανή μεταβατική περίοδος ώστε να καλύψει όλους τους κατόχους πιστοποιητικών που ενδιαφέρονται να τα ανανεώσουν.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωσή για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του ECDL Update.
4. Αλλαγές στις τυπικές προδιαγραφές λειτουργίας των Εξεταστικών Κέντρων:
• H ελάχιστη απόσταση μεταξύ των οθονών των Η/Υ των εξεταζόμενων ορίζεται στο ένα (1) μέτρο.
• Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα υπάρχει ένας (1) επιτηρητής ανά είκοσι (20) υποψηφίους, μόνο από τον φορέα πιστοποίησης και όχι από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
 — at intered Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου